Facebook tester en ændring der skaber dramatisk fald i organisk rækkevidde.

Facebook tester i øjeblikket en ny ændring, der ser ud til at føre til et dramatisk fald i organisk rækkevidde.


Har det så betydning for dig?

Ja, det har stor betydning for alle virksomhedsprofiler, hvis ændringen bliver rullet ud i alle lande, og nu skal du høre hvorfor.

Ændringen består i at dele newsfeedet op i 2 dele, og gøre hoved feedet i din nyhedsstrøm mere fokuseret på det oprindelige – nemlig dine venners opslag, dog stadig krydret med sponserede opslag fra virksomheder. Dermed flyttes virksomheders organiske opslag over i et sekundært feed, hvor det får sværere ved at blive synligt.

Den har allerede vist et fald på 60 – 80 % i rækkevidde i de 6 lande den i øjeblikket testes, og kan faktisk også mærkes i Danmark, dog ikke i samme målestok endnu.

 

Hvad skal virksomheder så gøre for at blive set?

Hvis ændringen bliver rullet ud i alle lande, vil det få stor betydning for den måde virksomheder skal agere på Facebook.

Det vil formentlig betyde, at man skal have endnu større fokus på at levere relevant content, så følgerne har lyst til klikke væk fra hoved feedet og over i det sekundære feed.

Det vil nok også være en rigtig god idé, at se på, om man kan allokere noget af marketingbudgettet til annoncering på Facebook.

Man kan komme rigtig langt uden det behøver at koste en bondegård. Så når man har lavet noget godt indhold, kan man ligeså godt bruge lidt penge på at få det vist til en masse interesserede.

Trækker man opslaget ind i en kampagne – i stedet for at booste” – kan man slippe for at skrive det hele igen, og man kan målrette sig super præcist.

Det bliver spændende at følge med i, hvad det ellers vil have af betydning, hvis det bliver en realitet.

Vil du læse mere om den effekt ændringen har haft i nogle af test landene, kan du bl.a. læse det her  

 

Social media tips & tricks
Jeg tillader hermed at mine oplysninger må tilføjes VIP listen MailChimp ( more information )
Få masser af gode råd og (hemmelige) tricks til øget synlighed og målrettet markedsføring på sociale medier
Ingen spam. Dine oplysninger behandles fortroligt, og bliver IKKE videregivet til 3.part